Dalton rent voor een ander 2018

Door admin

Maandag 11 juni was het weer tijd om te ‘rennen voor een ander’. De jaarlijkse sponsorloop voor de brugklassers van de Dalton stond opnieuw in het teken van ‘The Big Tree Nursery’, een schooltje voor jonge kinderen in Gambia. 

Jos Sierhuis, oud-docent van de Dalton, informeerde de klassen over het project en vertelde hoe belangrijk het is dat de leerlingen zich het vuur uit de sloffen zouden rennen. Het was een prachtige dag voor een sportieve uitdaging. Het parkoers was uitgezet over 3 km door de duinen. Om half 3 verzamelde iedereen zich bij sporthal Ockenburg om de laatste instructie te krijgen van Hans Beugel. Klokslag 15.00 uur klonk op de 6 startpunten het digitale vertrekschot en vertrokken bijna 180 bruggers om zoveel mogelijk stempels te verzamelen in een run van 30 minuten, duin op duin af. Een ware uitputtingsslag. Sjoerd croste op de fiets dwars door de duinen om alles in goede banen te leiden en kon hier en daar een vastgelopen leerling aanmoedigen en uitdagen om nog een extra stempel te halen. En er is hard gelopen! 

Na afloop werden alle stempelkaarten ingeleverd en kreeg iedereen een ijsje als traktatie. Onderling werd er al druk gespeculeerd over het meeste aantal stempels. Zou er werkelijk een nieuw record zijn gevestigd? Welke klas zou het meeste geld bij elkaar hebben gebracht?

Nu de stempels zijn verzilverd kunnen we melden dat Milan uit BE inderdaad het record van voorgaande jaren heeft gebroken; hij had maar liefst 17 stempels! De stichting heeft hem hiervoor beloond met een kleine djembalee uit Gambia.

Inmiddels is de totale opbrengst bekend: € 5199,00. Klas BT heeft met 1404,15 de hoogste klassenopbrengst. Een speciale vermelding verdient Dimitri uit B5, die een ongekend hoog bedrag bij elkaar heeft gelopen nl. € 300,00!

De stichting H.E.L.P. Gambian Children bedankt alle lopers en betrokken medewerkers van de Dalton voor hun inzet bij het ‘rennen voor een ander’. De kinderen van The Big Tree Nursery zijn er blij mee.