Dalton rent voor een ander 2017

Door admin

Donderdag 1 juni kwamen de bruggers van de Dalton ’s middags in groten getale naar sporthal Ockenburgh om een bijzondere inspanning te gaan leveren: al rennend zoveel mogelijk geld in te zamelen voor H.E.L.P.Gambian Children.

En ze hadden er zin in! Er was dan ook de nodige voorbereiding aan vooraf gegaan. Dan bedoelen we niet alleen de trainingen op hun sportclubs en tijdens de gymlessen maar ook de introductie van het charitatieve project in hun klassen en daarna thuis, bij buren, oma's en opa's enz. Natuurlijk moest het noodzakelijke werk verricht worden om de sponsorloop goed te laten verlopen. Dat werk lag opnieuw in de ervaren handen van de docenten van de sectie LO.

Dit jaar had de sponsorloop een extra feestelijk-sportief tintje want de ‘Big Tree Nursery’ bestaat dit jaar 5 jaar en daarmee is het eerste lustrum een feit. Wij hebben in maart dit heugelijke feit in Faraba Banta met de 120 kinderen en het personeel (7 man) gevierd. Zoals bij elk tweejaarlijks bezoek geheel op eigen kosten. De viering van het lustrum was een geweldig feest . De stemming was uitgelaten en gelukkig dat hij erbij mocht zijn en iedereen was supertrots op zijn school die er zo mooi bij stond, wit blinkend in de Afrikaanse zon.

Dat is natuurlijk niet vanzelf tot stand gekomen. De brugklasleerlingen van de Dalton hebben zich steeds bijzonder ingespannen voor de heel jonge Gambiaanse kinderen die zonder onderwijs bijna zeker een uitzichtloos bestaan tegemoet gaan. Ook in 2017 liepen ze een beslissende bijdrage bij elkaar om straks in november weer tegen Kaddy, Bintou , Jawoh en de anderen te kunnen zeggen: 'We hebben weer in ieder geval vooruitzicht voor nog een jaar.' Ons budget bedraagt een kleine € 10.000,- en de Daltonbruggers nemen dit jaar het leeuwendeel voor hun rekening met het formidabele bedrag van € 6.666,-. Dat betekent concreet dat wij kunnen verwachten met de andere sponsoren erbij het budget voor een jaar weer te halen.

En het mag en moet gezegd worden: onze Daltonkinderen hebben echt gezwoegd voor dit prachtige resultaat. Het was uitzonderlijk warm en in de duinkommen was er geen zuchtje frisse wind. En dan steeds weer een scherpe bocht naar rechts, een steile klim, twee tellen een briesje, lekker, maar scherpe bocht naar links, steil naar beneden, sprinten naar de stempelpost, aansporingen van allerlei kanten, 30 graden. Het leek wel de Alpe d’Huez! Een flink aantal atleten maakten er een geweldig tijdrit van à la Tom Dumoulin en daverden langs hun klasgenoten die in groepjes aan het vechten tegen de hoogteverschillen en scherpe bochten.Maar na afloop was er de tevredenheid van de volbrachte opdracht en een ijsje als beloning en de wetenschap met z’n allen iets belangrijks gepresteerd te hebben voor kansarme kinderen ten zuiden van de Sahara. Een beetje concrete informatie voor de mensen onder ons die benieuwd zijn naar uitslagen: tussen de klassen was het in de einduitslag een spannende race. Drie klassen braken zelfs door de € 1.000,- grens (B3, B4 en B5) maar BT maakte er een uitzonderlijke show van: € 1.796,20!Individueel vielen de bijdragen op van Anyake Erkelens, Ties Jellema, Lize Kater, Joey v. Oirsouw, Tijn Baltus, Eimear Hogan, Wende Hoogendoorn, Olivier Pater, Lucas Heiningen, Frederique Schimmel, Layla Veldhoen, Casper Maranus en Lotte Kokxhoorn; zij vergaarden meer dan € 100,-! Maar een heel bijzondere vermelding verdient Liv Wagenaar met haar € 222,50!!Veertien deelnemers hebben meer dan 6 kilometer kunnen afstempelen en 4 zaten op de 6,5. Bas Verbije en Sem Karadogan gingen daar zelfs nog iets overheen maar de kroon spande Bart van Delden met zijn 7 kilometer!!

We kunnen hier natuurlijk niet iedereen vermelden met zijn prestatie. En misschien is het voor sommigen wel moeilijker geweest om een bepaald bedrag binnen te brengen dan voor anderen. Hoe dan ook: allemaal, leerlingen, leraren, ouders, donoren: heel, héél hartelijk dank namens alle mensen die je op de website of face book van de Stichting ziet.

Namens de Stichting H.E.L.P.Gambian Children: Jos Sierhuis en Andries Bartels