Dalton rent voor een ander 2015

Door admin

Onder deze titel werd  op 8 juni 2015 voor de tweede keer de Dalton Trimloop georganiseerd door de leraren lichamelijke oefening, Vorig jaar bracht de actie met alleen brugklassers € 6.000,- op. Dit jaar zijn die brugklassers  tweedeklassers en doen zij weer mee en hebben we dus nieuwe brugklassers als deelnemers. Dat de trimloop vorig jaar zo’n mooi bedrag opleverde was natuurlijk geen garantie voor succes dit jaar.

De kinderen hadden thuis, bij familie, buren en hun vereniging sponsors zover weten te krijgen dat zij per stempel op hun kaart een bedrag kregen. Natuurlijk afhankelijk van de gulheid van de sponsor en financiële draagkracht. Op het traject stonden een aantal stempelposten die door leerlingen bemand waren.

      

Het was stralend weer die maandagmiddag, de omstandigheden waren echt optimaal. Een licht briesje zorgde voor de afkoeling onderweg. De opkomst was zeer goed. De hele stoep van de sporthal Ockenburgh  en ook nog een heel stuk verder stond vol geparkeerde fietsen. De leerlingmentoren waren heel erg enthousiast en ook de leraren begeleidden de kinderen met grote inzet. Kortom: de sfeer was perfect.

      

De deelnemers werden naar de verschillende startplaatsen (de stempelposten) gebracht want die honderden kinderen konden natuurlijk niet allemaal tegelijk beginnen. En toen klonk er ergens vanachter de duinen een toeter: het startsignaal. En daar gingen zij.

Een aantal jonge atleten maakten er een serieuze test van en wilden zoveel meters maken. Zij flitsten amechtig hijgend tussen de groepjes gezelligheidsclubjes door die kwebbelend het aangename met het nuttige wilden verenigen. Maar nergens op het traject hebben we mobieltjes of andere geluidsapparatuur gezien: perfect.

 

Na afloop in de kleedruimten was er een uitgelaten en zeer tevreden stemming en werden de ervaringen uitgewisseld. Over die steile helling naar boven, of die scherpe bocht naar beneden of dat lekkere zonnetje. Maar vooral de stempels kregen veel aandacht. En vooral de renpaarden onder de deelnemers stonden fanatiek hun stempelkaart met elkaar te vergelijken.

En dat mocht ook wel want het eindresultaat bleek, toen alles geadministreerd was na de vakantie, genoeg te zijn voor bijna het hele jaarbudget van The Big Tree! € 9.000,-! Een ronduit fantastisch resultaat dat een herhaling van deze actieve actie helemaal rechtvaardigt. Dat gaan we straks natuurlijk ook heel graag vertellen aan Bintou, Kaddy, Jahwoh en Amy, de onderwijzers.